Introductieperiode

Ieder jaar aan het einde van augustus organiseert Absens Carens een introductieperiode waar je jouw mede-introducés en AC leert kennen. De intro bestaat uit activiteiten binnen en buiten de stad. We kiezen ervoor om een introductieperiode te organiseren, omdat je hierdoor in zeer korte tijd de vereniging, Zwolle en jouw mede-introducés leert kennen. Je zult hierdoor snel jouw plek binnen onze vereniging vinden.

Absens Carens heeft de introductieperiode al jaren op een menselijke en christelijke manier ingericht. Het fenomeen ontgroening is de laatste jaren niet positief in het nieuws en onze intro is ook niet vergelijkbaar met wat je in het nieuws hebt gezien. Zo zijn er regels gesteld aan de manier waarop de introductiecommissie en leden met de introducées omgaan. Ook wordt ieder jaar intern een MVD (missie, visie, doelstellingen) opgesteld voor de introductieperiode, waarin we het doel van de introductieperiode beschrijven en kaders scheppen voor de deelnemende leden. Zo wordt in deze regels bijvoorbeeld opgenomen dat betrokken leden geen alcohol nuttigen tijdens de introductieperiode en dat er voldoende ruimte is voor bezinning. De intro heeft een duidelijk doel: door de intro leer je als aanstormend lid snel jouw mede-introducés en de vereniging kennen zodat je je snel op je plek voelt. Tijdens de intro zal er nooit iets gebeuren dat je niet wilt, als jij aangeeft dat jouw grens is bereikt.

Voor, tijdens en na de introductieperiode wordt voortdurend geëvalueerd hoe het met iedere introducé gaat. Verder zal er tijdens ieder moment van de introductieperiode een lid van de vertrouwenscommissie aanwezig zijn, mocht je even een luisterend oor nodig hebben.

Veelgestelde vragen

1. Hoelang duurt de introductieperiode?

De introductieperiode duurt 9 dagen.

2. Wat kost het om deel te nemen aan de introductieperiode?

De kosten van de introductieperiode in 2024 zijn 50 euro per persoon.

3. Wat moet ik meenemen?

Ongeveer een week voor aanvang van de introductieperiode krijg je te horen wat je mee moet nemen en wat er van je wordt verwacht.

4. Wanneer is de introductieperiode?

De introductieperiode wordt aan het einde van augustus gepland. In 2024 is de intro van 14 t/m 22 augustus.

5. Kan ik tijdens de introductieperiode een dag weg?

Nee, dat is helaas niet mogelijk. In hoge uitzondering kunnen we hier afspraken over maken. Neem hiervoor contact op met de introductiecommissie.

Contact met de introductiecommissie?

Neem dan rechtstreeks contact op met de introductiecommissie.

Email: introductie@absenscarens.nl